Google Ads ‑mainonta on yksi nopeimmista tavoista nostaa yrityksesi näkyvyyttä Googlessa ja tavoittaa oikeat asiakkaat juuri silloin, kun he etsivät tarjoamaasi tuotetta tai palvelua.
Mutta miksi hakukoneoptimointi on avainasemassa kustannustehokkuuden saavuttamisessa ja milloin Google Ads ‑mainontaa kannattaa toteuttaa? Tästä oppaasta löydät kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit hyödyntää Google Ads ‑mainontaa kustannustehokkaasti.

Tiesitkö, että verkkosivustosi ratkaisee Google Ads ‑mainonnan onnistumisen?

Google Ads ‑mai­non­nan onnis­tu­mi­nen riip­puu vah­vas­ti verk­ko­si­vus­to­si laa­dus­ta.

Hyvin opti­moi­tu, laa­du­kas ja käyt­tä­jäys­tä­väl­li­nen sivus­to paran­taa mer­kit­tä­väs­ti mak­se­tun mai­non­nan tehok­kuut­ta ja aut­taa saa­vut­ta­maan parem­pia tulok­sia, edul­li­sem­min.

Google Ads voi tuo­da verk­ko­si­vus­tol­le­si suu­ren mää­rän kävi­jöi­tä, mut­ta jos verk­ko­si­vus­to­si ei vas­taa käyt­tä­jien ja haku­ko­nei­den odo­tuk­siin, jää kon­kreet­ti­set tulok­set hel­pos­ti saa­mat­ta – klik­kaus­hin­nat nouse­vat mer­kit­tä­väs­ti ja mai­non­taan käyt­tä­mä­si raha menee huk­kaan, kos­ka kävi­jä­lii­ken­ne ei muu­tu asiak­kaik­si.

Hyvä verk­ko­si­vus­to ei siis ole pelk­kä tuki mai­non­nal­le – se on sen kul­ma­ki­vi.

Miksi SEOn pitää olla kunnossa ennen Google-mainonnan aloitusta?

Koko­nais­val­tai­nen haku­ko­neop­ti­moin­ti eli SEO on laa­ja pro­ses­si – se kes­kit­tyy muok­kaa­maan verk­ko­si­vus­ton raken­net­ta ja sen koko sisäl­töä siten, että se vas­tai­si mah­dol­li­sim­man hyvin ja tar­kas­ti sekä haku­ko­nei­den että koh­dey­lei­sön tar­pei­siin.

Haku­ko­neop­ti­moin­ti muo­dos­tuu sadois­ta eri toi­men­pi­teis­tä, jot­ka kaik­ki vai­kut­ta­vat sii­hen, miten Google ja muut haku­ko­neet näke­vät sivus­to­si ja kuin­ka laa­duk­kaak­si haku­ko­neet sivus­to­si arvioi­vat.

Mitä parem­min sivus­to­si on haku­ko­neop­ti­moi­tu, sitä parem­min se nousee esil­le Googlen orgaa­ni­sis­sa eli mak­sut­to­mis­sa haku­tu­lok­sis­sa – ja sitä kus­tan­nus­te­hok­kaam­min ja parem­min myös mak­set­tu mai­non­ta toi­mii.

Kun verk­ko­si­vus­to­si on hyvin opti­moi­tu ja käyt­tä­jäys­tä­väl­li­nen, Google Ads ‑mai­non­ta ei ainoas­taan tuo­ta parem­pia tulok­sia, vaan samal­la myös sääs­tää sinul­le rahaa.

Kuinka Google Ads ‑kampanja kannattaa toteuttaa? 5 tärkeintä vinkkiä

Hyvin suun­ni­tel­tu Google Ads ‑kam­pan­ja on inves­toin­ti, joka mak­saa itsen­sä takai­sin – kun­han se toteu­te­taan huo­lel­la.

Google Ads ‑mai­non­nas­sa on tär­ke­ää pitää mai­nos­ryh­mät yksin­ker­tai­si­na ja sel­keäs­ti rajat­tui­na. Näin voit koh­den­taa mai­nok­set tar­kas­ti halu­tul­le koh­de­ryh­mäl­le ja vält­tää tur­hia kus­tan­nuk­sia.

1. Mää­ri­tä sel­keät tavoit­teet

Ennen kam­pan­jan luo­mis­ta sinun on tie­det­tä­vä, mitä haluat saa­vut­taa. Onko tavoit­tee­si saa­da lisää verk­ko­si­vu­kä­vi­jöi­tä, enem­män yhtey­den­ot­to­ja, uusia tilaa­jia uutis­kir­je­lis­tal­le­si tai esi­mer­kik­si verk­ko­kau­pan myyn­nin kas­vat­ta­mi­nen?

Tavoit­tei­den mää­rit­te­ly ohjaa kaik­kia kam­pan­ja­si osa-aluei­ta avain­sa­no­jen valin­nas­ta bud­je­toin­tiin.

2. Raken­na tark­kaan koh­den­ne­tut mai­nos­ryh­mät

Älä yri­tä kat­taa kaik­kea yhdel­lä kam­pan­jal­la. Luo sen sijaan sel­keäs­ti koh­den­net­tu­ja mai­nos­ryh­miä, jot­ka kes­kit­ty­vät yhteen tee­maan ker­ral­laan.

Jos haluat mai­nos­taa usei­ta tuo­te­ryh­miä tai useam­paa eri pal­ve­lua, luo kai­kil­le oma mai­nos­ryh­män­sä. Tämä paran­taa mai­nok­sie­si osu­vuut­ta ja nos­taa laa­tu­pis­tei­tä.

Var­mis­ta, että kaik­ki mai­nos­ryh­män avain­sa­nat ja mai­nok­set liit­ty­vät tii­viis­ti toi­siin­sa ja las­keu­tu­mis­si­vun sisäl­töön.

3. Suun­nit­te­le huo­lel­li­ses­ti las­keu­tu­mis­si­vut

Jokai­sen mai­nok­sen on ohjat­ta­va poten­ti­aa­li­nen asia­kas rele­van­til­le ja hyvin opti­moi­dul­le las­keu­tu­mis­si­vul­le. Las­keu­tu­mis­si­vun tulee vas­ta­ta mai­nok­ses­sa luvat­tuun sisäl­töön.

Läh­tö­koh­tai­ses­ti mai­non­taa ei kan­na­ta ohja­ta etusi­vul­le (toki on myös sel­lai­sia har­vo­ja tilan­tei­ta, jol­loin tämä stra­te­gi­ses­ti jär­ke­vää). Pää­asias­sa mai­non­ta tulee aina ohja­ta juu­ri sil­le yksit­täi­sel­le sivul­le, jos­sa puhu­taan juu­ri sii­tä aihees­ta, mis­tä kysei­ses­sä mai­nos­ryh­mäs­sä on kyse.

Huo­no las­keu­tu­mis­si­vu voi pila­ta hyvin raken­ne­tun kam­pan­jan ja hei­ken­tää mer­kit­tä­väs­ti sen suo­ri­tus­ky­kyä, joten var­mis­ta sen laa­tu ja osu­vuus ennen kam­pan­jan käyn­nis­tä­mis­tä.

4. Bud­je­toin­ti ja opti­moin­ti

Aloi­ta mal­til­li­sel­la bud­je­til­la ja opti­moi kam­pan­jaa jat­ku­vas­ti tulos­ten perus­teel­la.

Kiin­ni­tä huo­mio­ta:

  • Klik­kaus­koh­tai­nen hin­ta (CPC): Kuin­ka pal­jon mak­sat yhdes­tä klik­kauk­ses­ta?
  • Klik­kaus­pro­sent­ti (CTR): Kuin­ka moni näkee mai­nok­sen ja klik­kaa sitä?
  • Kon­ver­sio­as­te: Kuin­ka moni klik­kaa­jis­ta suo­rit­taa halu­tun toi­min­non, kuten yhtey­den­o­ton tai oston.
  • Avain­sa­nat: Min­kä­lai­sil­la avain­sa­noil­la mai­nok­sia­si kli­ka­taan, mit­kä avain­sa­nat tuot­ta­vat sinul­le eni­ten?

Muis­ta hyö­dyn­tää myös nega­tii­vi­sia avain­sa­no­ja. Nega­tii­vi­set avain­sa­nat estä­vät mai­nok­se­si näky­mi­sen sil­loin, kun haku­ter­mi ei ole lii­ke­toi­min­ta­si kan­nal­ta rele­vant­ti.

5. Hyö­dyn­nä ana­ly­tiik­kaa aina pää­tök­sen­teos­sa

Data on Google Ads ‑mai­non­nan kes­kiös­sä, käy­tä sitä hyväk­se­si. Älä perus­ta pää­tök­siä mutu­tun­tu­maan. Hyö­dyn­nä Google Ads ‑työ­ka­lu­ja ja Google Ana­ly­tic­sia sel­vit­täes­sä­si, että mit­kä kam­pan­jat, mai­nok­set ja avain­sa­nat toi­mi­vat par­hai­ten.

Kun pys­tyt muun­ta­maan pie­nen kävi­jä­mää­rän tehok­kaas­ti asiak­kaik­si, on mai­non­taa sii­nä vai­hees­sa huo­mat­ta­vas­ti tur­val­li­sem­paa ja kus­tan­nus­te­hok­kaam­paa skaa­la­ta.

Google Ads ‑mai­non­ta ei aina tuo­ta välit­tö­miä tulok­sia, eri­tyi­ses­ti alus­sa, kun opet­te­let. Ole val­mis kokei­le­maan ja oppi­maan – ja pidä bud­jet­ti alus­sa mal­til­li­se­na.

Kun pidät asiat yksin­ker­tai­si­na, kes­ki­tyt laa­tuun ja seu­raat tulok­sia, voit saa­vut­taa hyviä tulok­sia jopa pie­nel­lä bud­je­til­la – mut­ta muis­ta olla kär­si­väl­li­nen.

Milloin Google Ads ‑mainonta kannattaa ulkoistaa?

Google Ads ‑mai­non­ta voi aluk­si vai­kut­taa hel­pol­ta, mut­ta sen hal­lin­noin­ti ja opti­moin­ti vaa­ti­vat aikaa, asian­tun­te­mus­ta ja jat­ku­vaa seu­ran­taa. Pie­net vir­heet voi­vat teh­dä kam­pan­jas­ta tehot­to­man ja kulut­taa bud­jet­ti­si nopeas­ti ilman näky­viä tulok­sia.

SEO on isos­sa roo­lis­sa myös Ads ‑mai­non­nas­sa. Var­sin­kin pie­ny­ri­tyk­sen on kus­tan­nus­te­ho­kas­ta ulkois­taa Google-mai­non­ta sel­lai­sel­le kump­pa­nil­le, joka pys­tyy aut­ta­maan niin haku­ko­neop­ti­moin­nis­sa kuin mai­non­nas­sa­kin. Osaa­va teki­jä voi saa­da monin­ker­tai­sen hyö­dyn samas­ta mai­nos­bud­je­tis­ta aloit­te­li­jaan ver­rat­tu­na.

Lisäk­si asian­tun­ti­ja pys­tyy var­mis­ta­maan, että jokai­nen mai­non­taan käy­tet­ty euro tuot­taa par­haan mah­dol­li­sen tuo­ton, jot­ta saat sijoit­ta­mal­le­si sum­mal­le mah­dol­li­sim­man pal­jon vas­ti­net­ta.

Kun et halua käyt­tää omaa aikaa­si jat­ku­vaan opet­te­luun, tes­taa­mi­seen ja opti­moin­tiin, vaan haluat kes­kit­tyä sii­hen, mis­sä sinä olet paras – sii­nä tapauk­ses­sa mai­non­ta kan­nat­taa ulkois­taa hyväl­le kump­pa­nil­le.

Ammat­ti­lai­nen aut­taa sinua hyö­dyn­tä­mään bud­je­tin tehok­kaas­ti ja var­mis­taa, että sivus­to­si ja mai­non­ta­si toi­mi­vat sau­mat­to­mas­ti yhdes­sä. Meion ydin­osaa­mis­ta on Google-näky­vyy­den raken­ta­mi­nen, lisä­tie­to­ja Google-mai­non­nan pal­ve­luis­ta löy­dät tääl­tä!

Milloin Google Ads ‑mainontaa kannattaa tehdä?

Google Ads ‑mai­non­ta on hyvä valin­ta sil­loin, kun yri­tyk­se­si halu­aa nopeas­ti mak­si­maa­lis­ta näky­vyyt­tä Googles­sa. Se täy­den­tää haku­ko­neop­ti­moin­tia (SEO) tar­joa­mal­la välit­tö­miä tulok­sia.

Täs­sä muu­ta­ma tilan­ne, jol­loin Google Ads ‑mai­non­ta on eri­tyi­sen teho­kas­ta:

Kustannustehokkaan mainonnan salaisuus: SEO ensin – maksetusta mainonnasta lisätehoa

Kus­tan­nus­te­hok­kaan digi­mark­ki­noin­nin ydin on vah­va perus­ta – hyvin löy­ty­vä, myy­vä ja laa­du­kas verk­ko­si­vus­to. Jos kai­paat apua verk­ko­si­vus­ton kehit­tä­mi­ses­sä, tääl­tä löy­dät lisä­tie­to­ja!

Kun verk­ko­si­vus­to­si perus­ta on kun­nos­sa – mak­set­tu mai­non­ta voi olla erit­täin teho­kas kei­no lisä­tä näky­vyyt­tä ja kas­vat­taa tulok­sia.

On kui­ten­kin tär­ke­ää muis­taa, että myös vuon­na 2024 kol­me ensim­mäis­tä orgaa­nis­ta haku­tu­los­ta kerä­si kes­ki­mää­rin lähes 70 % kai­kis­ta klik­kauk­sis­ta. Eli yhä useam­pi käyt­tä­jä hyp­pää haku­tu­lok­sis­sa mai­nos­ten yli ja klik­kaa mie­luum­min orgaa­ni­sia haku­tu­lok­sia, kos­ka orgaa­ni­sia tulok­sia pide­tään ylei­ses­ti mai­nok­sia luo­tet­ta­vam­pi­na.

Tämä tar­koit­taa sitä, että suu­rin ja kal­lein vir­he, jon­ka yri­tyk­se­si voi teh­dä, on lai­min­lyö­dä SEO ja panos­taa vain mak­set­tuun mai­non­taan.

Muis­ta, että SEO tuo laa­du­kas­ta lii­ken­net­tä pit­käl­lä aika­vä­lil­lä ja aut­taa kas­vat­ta­maan yri­tyk­se­si brän­din luot­ta­mus­ta poten­ti­aa­lis­ten asiak­kai­den sil­mis­sä. Kun tähän yhdis­te­tään oikein toteu­tet­tu Google Ads ‑mai­non­ta, yri­tyk­se­si voi saa­vut­taa sekä kes­tä­vää kas­vua että välit­tö­miä tulok­sia.

Valit­se siis SEO aina ensim­mäi­sek­si ja käy­tä mai­non­taa tehos­ta­maan näky­vyyt­tä­si enti­ses­tään – näin raken­nat digi­taa­li­sen mark­ki­noin­nin stra­te­gian, joka toi­mii nyt ja tule­vai­suu­des­sa.

Jos kai­paat apua – lai­ta mul­le vies­tiä, sel­vi­te­tään voin­ko aut­taa!